10 Ağustos 2013 Cumartesi

Güneş Koruyucularındaki Zararlı Kimyasallar

Güneş Kremleri ve Koruyucularındaki Zararlı Kimyasallar:

Yaz gelince hemen herkes Güneş Koruyucuları kullanmaya başlıyor. Güneş koruyucuları kullanmak, güneşin zararlı ışınlarından korunmanın yollarından yalnızca biri.

Yüksek koruma faktörlü koruyucular yüksek koruma sağlamayabilir; hatta vücudunuza gereğinden fazla kimyasal girmesine yol açabilir.

Pahalı koruyucular ucuz olanlardan daha etkili olmayabilir.

Aynı şekilde, bebek ve çocuklar için üretildiği söylenen koruyucular da, içerik olarak yetişkinlerinkinden hiç farklı olmayabilir.


Acaba bu krem ve koruyuculardaki zararlı içerikleri biliyor musunuz ?



Oxybenzone : Güneş Koruyularının hemen %80 inde bulunur. İnsan derisinin altına nüfuz ederek vücuda karışır. Hormonal bozukluklara yol açar, erkeklerde spermleri kadınlarda östrojen hormonu gibi davranır. Yüksek oranda cilt alerjisine neden olur.




4-MBC (4-methy-benzylidene camphor) : İnsan derisinin altına nüfuz ederek vücuda karışır. Anne sütüne dahi geçer. Östrojene bağımlı t tümör hücrelerini stimüle eder. Üreme bozukluklarına yol açar.

3-BP (benzophenone) : Derinin altına nüfuz ederek ve DNA yı değiştiren etki yaparak cilt kanseri oluşumuna neden oluyor. Hormonları bozmakta ve aktivite gecikmesine yol açmakta.
OCM (Octylmethoxycinnamate) : Deri altına nüfuz ederek kana karışır. Anne sütüne dahi geçer. Hormonal dengeyi bozmakta , üreme sistemini etkilemekte, tiroid hormonları etilemekte dir. Yüksek oranda cilt alerjisine neden olur.

HMS- Homosalate : Güneş koruyucularında çok yaygın kullanılıyor. Deriden nüfus ederek hormonlarda östrojen, androjen ve progesteron hormonlarını etkiliyor. Toksik yıkıma neden oluyor.

Octyldimethyl-PABA : Işığa duyarlılığa neden olur. Aşırı Allerjendir ve egzemaya sebep olur.

Retinil palmitat –retinol : Bir tür A vitaminidir. Güneş Ürünlerinin en az %25 inde bulunur. Cilt yaşlanmasını geciktiryor . Ancak yapılan araştırmalarda güneş altında sürüldüğünde, cilt tümörlerinin gelişimini ve doku bozulmalarını hızlandırıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder